1 Haziran 2016 Çarşamba

Danem büyüyo doğal probiyotik maya ile yoğurt yapımı 💕

Yoğurt, kökeni olan Anadolu’dan, Avrupa’ya ve tüm dünyaya yayıldığı halde yoğurt mayası ülkemizde üretilmemektedir.💞Ülkemizde üretilen yoğurtların mayasının hemen hepsi yurt dışı menşeili biyoteknolojik yöntemlerle üretilen starter kültürlerdir. 🎀Hatta zaman içerisinde damak tadımız bile etkilenmiş, lezzeti zayıf, puding kıvamında aşırı kıvamlı yoğurtlara alışmaya başlamamızın başlıca nedeni, damak zevkimize uygun olmayan maya kullanımıdır.🎈Danem, damak tadımıza uygun lezzetli yoğurdu üretmek istedi. 💕Bunun en önemli etkenlerinden birisi yoğurt mayası olduğu için doğal, tamamen ülkemize ait yoğurt bakterilerini tespit ederek geliştirdi. Bunları tespit ederken özellikle lezzet profili çok önem kazandı.❤ Ayrıca doğal probiyotik özelliği de güçlendirildi çünkü probiyotiklerin sağlık üzerine etkileri bilimsel olarak destekleniyor.💜BüyüYo içerisindeki faydalı içeriğin tamamı doğal ve @danemkefir e ait!!! Hiçbir katkı maddesi içermez... 💕Kesinlikle GDO (genetiği değiştirilmiş organizma) değil.😋😋😋 Yapması da çok kolay!
😋Önce yarım çay bardağı ılık süte doğal probiyotik yoğurt mayasını ekliyoruz iyice karıştırarak 6 saat beze sarılı halde sıcaklığını koruyacak şekilde bekletiyoruz.6 saat sonunda süt kıvamında görülmesi normaldir
😋2litre sütü (hazır paket süt kullandım)iyice kaynatıyoruz. Ben tencereye koyduktan sonraki miktarın iki parmak azaldığını görünceye kadar kaynatıyorum çünkü sütün içindeki suyun tamamen buharlaşıp yoğurdumun katı olmasını istiyorum.
😋Kaynatıldıktan sonra ılıyan sütümüzü (serçe parmağı süte sokunca 8 saniye yanmadan duruyosa tamamdır) yoğurt yapılacak kaba dolduruyoruz içine mayayı dökerek iyice karıştırıyoruz.
😋Üzerini bir kat bezle yanlarını katkat sıcak tutucak sekilde sarıyoruz bu şekilde hiç oynatmadan 6 saat bekletiyoruz.
😋Mayalandıktan sonra buzdolabında 1gün bekletip tüketin.
😋😋😋instagramda @danemkefir hesabını takip etmeyi www.kefirdanem.com a tıklamayı unutmayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder