12 Haziran 2016 Pazar

Damla bakliyatla renkli bulgur pilavı

Damla Bakliyat ile Renkli Bulgur Pilavı
💙200gr taze bezelye
💜2 tane havuç
💛3 tane yeşil biber
💚2 tane domates
💙1 tane havuç
💛1 tane kuru soğan
💜1 tane patates
💛1 bardak pilavlık bulgur
💙yarım çay bardağı şehriye
💚yarım çay bardağı sıvı yağ
💙1 litre su
😋İlk önce taze bezelyelerimizi kaynamış suda bekletiyoruz.
😋Sonra havuç rendesi❤ ince doğranmış biberleri❤ patates ve soğanları küçük küpler halinde kesiyoruz.
😋Yarım çay bardağı sıvı yağda önce şehriyeleri sonra kestiğimiz sebzeleri 5dk boyunca ara ara karıştırarak kavuruyoruz.
😋O arada domatesleri kabuklarından ayırarak ufak ufak kesebilir taze bezelyeleri süzebiliriz.Sonrada diğer kavrulan sebzelerin üstüne ekliyoruz.
😋Damla bulgurlarımızdan bir su bardağı alarak kavrulan sebzelerin üstüne ekliyoruz ve hemen sonrası 1 litre suyu koyarak iyice karıştırıp kapağını kapatıyoruz orta ateşte pişiriyoruz.
😋Su kaynayınca ocağın altını kısıyoruz suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz. Ocağı kapattıktan sonra kapağın altına havlu koyarsak güzelce demlenir.
😋afiyet olsun😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder